Последвайте Гласове в Критериите са изпълнени. Волята на България е налице.

...
Последвайте Гласове в Критериите са изпълнени. Волята на България е налице.
Коментари Харесай

Иво Христов в Страсбург: Икономически егоизъм държи България на прага на Шенген

Последвайте ”Гласове " в 
„ Критериите са изпълнени. Волята на България е налице. Време е Европейският съюз да съблюдава личните си правила и да одобри България в Шенген “, съобщи в пленарна зала българският евродепутат

„ През юни България сне ветото си върху упоритостите на Скопие да се причисли към Съюза. Сторихме го макар откритите въпроси, с цел да не спъваме разширението.  През последните месеци над 100 000 украинци откриха покрив и издръжка в България, с което поехме своето задължение от войната. 
Междувременно стотици хиляди българи, които работят в страните от Шенген и способстват с труда си за тяхното богатство, към момента подлежат на граничен надзор. 
Критериите са изпълнени. Волята на България е налице. Време е Европейският съюз да съблюдава личните си правила и да одобри България в Шенген. “ Това съобщи в изявлението си пред Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D). В рамките на пленарното съвещание в Страсбург евродепутатите разискаха присъединението на България и Румъния към Шенген. 

„ Време е надраснем икономическия нарцисизъм, който държи три страни членки на прага на зоната под подправени предлози “, сподели още Иво Христов. 
„ В тези доста сложни месеци разширението на Шенген ще е доказателство, че динамичността на Съюза не е изчерпана. Че взаимност, общо пространство и доверие сред сътрудниците не са празни думи “, приключи изявлението си българският евродепутат. 
По-рано денем Христов приказва по тематиката и в ефира на Euronews Bulgaria. Там той разяснява идното решение на Съвета на Европа и държанието на Нидерландия по този начин: „ Поведението на Нидерландия е стимулирано най-много от желанието да запази своето първенстващо състояние като вход за всички европейски стопански системи през пристанището в Ротердам. Отварянето на южен кулоар – през България – от Близкия Изток, се зловиди на Нидерландия. Това са егоистични съображения. Разширяването на Шенгенската зона е една от доста редките благоприятни условия сега Европа да покаже, че към момента може да предложи нещо положително в интервал, в който Съюзът е подложен на такива турбуленции, че не е несъмнено дали ще оцелее. “
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР